Home  |  Links   |  Contact Us   |  Bookmark
   Travel Forum Search :
     News        Travel Topics        Travel Forum       Travel Directories        Dictionary  
Travel Forum    Europe
Travel Discussion Forum

Will Europe ever become 1 big superstate?
what do you think about europe being 1 big country i am asking this question becoz i have herd people saying it will ...

Where do i get details about hungary?
i would be visiting hungary for some work purpose soon, and i need to have some knowledge about the brief history, languages spoken, places to visit (anything additional would help)....

Are Londoner's nice to visiting Americans?
I'll be visiting London in December & I was wondering if they're inviting....

Why do Greeks struggle to be faithful?
As a nation we have if not one of the highest divorce rates in the world then the highest '' affair'' rate !Why is this?Do Greeks simply enjoy the pleasures in life more than ...

Who is the most loved Greek person today?
in recent years i mean....

Is France more like England ,Germany or Italy?
...

I am going to Istanbul for a week in July is there a lot to do?
...

I need a cheap flight from Poland to London.?
Can someone give me a websit where I can get cheap flights from Poland to London. Please Advise....

Is zante greece in europe?
no it sounds thick lol but need to know for ...

Do baby snakes have legs?
i have an house in greece on the island of ikaria--not far from turkey and samos--and my cat keeps bringing in small reptiles that look like baby snakes, except they have small legs like a lizard......

Where would you recommend for a sun holiday in December?

Additional Details
Hi Snizz......lol, think that's a bit out of my league...lol

would luv it though.......

What is the average weight for a belgium shepherd?
...

When do you think this section will get back to its old fun self?
...

How would you pronounce?
how would you pronounce Φοίβος in english? thanks in advance.
Additional Details
i'm greek and know how to say it in greek, I'm just wondering in england how would they ...

Druck trafficking?
Druck trafficking
Does anyone know how would I be able to be an international drug transporter? Does anyone know any network or groups in the black market?...

Who has been to europe?
who has been to Europe?...is it awesome?? i am a 14 year old girl and i might get to go next summer..do you think it would be a good experience?...

I just move to Europe from the Caribbean and I don't have anything called winter clothes?
What are a couple of basics that I should not be without?...

Could someone translate this for me (Turkish to English)?
Is there anyone who could translate this for me?

ATAM:
Önce VATAN
Bugün Türk Bayrağını Yakarak,
Vatanıma Göz Dikerek,
Mehmetçiğe Ateş Ederek,
Mutlu O...

Is Russia really that bad?
i feel like there are so many Russians where ever i go whats wrong with Russia that no one wants to stay there?...

Will Russia ever had a democracy?
I mean, a TRUE one. For how long will Russians be servile?
Additional Details
ever have*...

edd

Turkish users!would you please write your views about the following argument?

Türkiye de milliyetçi olduğunu iddia eden partilerin,argümanlarında dini referanslar(başörtüsü konusu,toplu namazlar,attıkları sloganlardaki içerik) göstermeleri,taraftarları arasında Fethullahçıların(Türkiye ye karşı işlemiş olduğu suçtan dolayı geri gelemiyor,ve CİA tarafından korunuyor) olması bu gibi partilerin milliyetçilik/Ulusalcılık konusunda bir takım yanlışlarının olduğunu ortaya koymazmı?Bu durumda,büyük çoğunluğu Atatürk çü olan Alevi Türkler nasıl bu partilere güveneceklerdir.Çünkü,bu tür partilerin söylemleri kesinlikle Aleviliğe(otantik Türk kültürüne) aykırıdır.
Hem İslamcı hem de Türkçü olmak mümkünmüdür?
İslam peygamberinin ve Arapların Türkler ile ilgili görüşlerinin pek iyi olmadığını biliyorum.
Bu içerikteki bir sorum silindi.Lütfen bunu da rapor edip sildirmeyin.Bu bizim memleketimizin sorunudur ve tartışılması gerekmektedir.Kesinlikle herhangi bir parti anti-propagandası yapmak gibi bir amacım yok.
Hepinize saygılar.
Additional Details
Niye kimse Amerikada CİA koruması altındaki,Türkiye Cumhuriyeti düşmanından bahsetmiyor?

Show all answers

DejaVu
Rating
hem islamcı hemde Türkçü olmanın mümkün olduğunu sanmıyorum,

zaten din kişisel bir olay ve Allah ve kul arasında, milliyetçilik ulusalcılık bizim meselemiz, o bir ruhtur bana kalırsa (türk ve türk arasında) dinin bunun içine kesinlikle girmemesi gerekir diye düşününüyorum ben...

bunu Türkiye de şu anda yapabilecek olan tek parti İP olarak görüyorum...

Hurricane
Rating
Ben Turkiye de dinin yanlizca politik sebeplerle,oy ugruna bu kadar uzerine dusuldugune inaniyorum cunku aslinda turk insani o kadar da dinci bir millet degildir.Hic kimsenin ulkesini sevmesinin onu kollamasinin da yanlis olmadigini belirterek bazi cevrelerin milliyetciligi ocu gibi gostermek istemeleri gozden kacmamaktadir.

Ben bir partinin dini kullanmasini oldukca yanlis buluyorum din kisisel birseydir ve yanliza allah ve kul arasindadir,dini savunarak bir politika belirlemeyi oldukca yanlis buluyorum.

Hem cok iyi bir Turk ve de musluman tabiki olunabilir,neden olmasin? Gerici olmadikca hicbir mahsuru yok bence.

Ayrica insanlarin alevi,sunni olarak ayirt edilmesine de karsiyim,muslumaniz biz kardesim cikip alevi haklari,sunni haklari die bagirmanin sacma ve ulke butunlugu acisindan tehlikeli oldugunu dusunuyorum.Oyuna gelmeyelim arkadaslar,bu bahsettigim olay,ayrimcilik yurt disi destekli surdurulen bir plandir lutfen dikkat!

istanbul bogazi
Rating
eger bir seycu(cu'yu bilerek yazdim:) olmak gerekirse Ataturkcuyum! Hem de sonuna kadar. Kendisinin fikirleri yillar gecmesine ragmen hala eskimemistir. Ileri goruslulugu Turkiye'ye coksey kazandirmis ancak kendisinden sonra gelenlerin is bilmezligi ise bize cok sey kaybettirmistir. Mesela Ataturk olsa AB yollari tasli geliyor kara kasli olmazdik ASLA! BM'ye davetiye ile giren ilk ulkeyiz ve BM Ataturk'un bir konusmasindan sonra boyle bir karar almistir. Ataturk'e Ee siz BM'ye girecek misiniz diyen bir gazeteciye "Bizim sartlarimiz budur kimsenin kapisina gitmeyiz isterlerse davet etsinler"demistir.
Islam konusuna gelince: Kimse bu dedigimden sonra kusura bakmasin. bu benim kendi dusuncemdir. Islam ve Turk kulturunun bagdasmadigini dusunuyorum. Islam gelmeden once Turkler cok daha acik goruslu ve ozgur bir halkti. Mevlana gibi "ne olursan gel" mantigi ile ilerleyecekse Islam kabul edebilirim ama boyle yok cehennemde yanacaksin kafir mafir gibi abuksubuk yorumlara saygim yok!
Bizim ulkemizin sabah din soylevi yapip aksam ulkeyi satan anlayisa da karsi olmasi gerektigini savunuyorum. Tanri ile kul arasina kimse giremez.
Son olarak da sunu soylemek isterim: Herseyin basi egitim. Hayatta en hakiki mursit ilimdir.

Murat
Öncelikle milliyetçi olmanın yanlış birşey olmadığını belirtmek isterim. Bunu bize öyle empoze etmekteler ki, artık milliyetçi demek hakaret oldu, ırkçılık gibi algılanıyor. "Milliyetçileri hiç sevmem" tarzı laflar "aydın" kesim arasında prim yapmak için yeterli. Emperyalist güçlerin kendi ülkelerinde ırkçılık hızla artarken, bizde ülkesini sevmek, ülkesi ve milletinin yıpratılmasını istememek kabahat olarak gösterilir oldu.

Diğer yandan, kendini milliyetçi olarak niteleyen kitlede öyle insanlarımız var ki, bunlar da bölücü grupların ekmeğine çok güzel yağ sürüyorlar. Düşünmeyi, fikir yürütmeyi ve olayları derinlemesine irdeleme yetisini biz Türk milletinden aldıklarından beridir, her konuda birilerinin sürüklemesiyle hareket eder hale geldik ki, o birileri için ülkeyi yıpratmak ve parçalamak artık tavşana kaç tazıya tut demek kadar kolay hale geldi veya gelecek.

Biri ülkesine zarar verecek durumlara girilmesini istemeyen herkese "milliyetçi(hakaret(!) bu bakın dikkatinizi çekerim)" diyor, emperyalistlere çanak tutuyor, öbürü başımıza örülen çoraplardan haberdar olup, kendini geliştireceğine uzun saçlı gençlerin saçına başına karışıyor :(

Sorunuz biraz da "İslamcı" sözünden ne anladığımız ile de ilgilidir. Muhtemelen dindarları kastetmiyorsunuz. Dinci demek dindar demek değildir. Türk olmak, Atatürk milliyetçisi olmak, müslüman olmak ile ilgili veya kısıtlı değildir, ve olmamalıdır, böyle algılanması, ortadan bir çizgi çekmek olur ve çizginin iki yanındakiler için de zararlıdır.

Alevi vatandaşlarımızın da kendilerini Türk milletinden ayrı bir yerde konumlandırmamaları gerektiğini düşünüyorum. Aksaklıklar olabilir, ancak bunları hepimiz yaşıyoruz, ve kendi içimizde çözmeliyiz. Milletin bir kesiminin yaşadığı bir sıkıntıdan dolayı diğer bir kesime öfke duyması çok yanlıştır. Yarın öbür gün birilerinin onların kulaklarına "Neden artık kendi yolunuzu çizmiyorsunuz?" diye fısıldaması, ve daha da yanlışı bu fısıltının onlara hoş ve makul gelmesi tehlikesi vardır.

Her ülke kendine maksimum faydayı sağlayacak politikayı takip eder. Bir ülke için en iyisi tüm dünyayı kendi çıkar ve ihtiyacını karşılayacak şekilde yönlendirmektir. Bu esnada diğerlerine ne olduğu onun pek de fazla umurunda değildir. Dış ülkelerin bizden isteklerine bu çerçeveden bakmak lazım.

Hepimizin hayatta, hatta iş yaşamında verdiğimiz kararlarda, bu ülkede yaşadığımızı, bunu Atatürk ve silah arkadaşlarına, ve tüm şehit ve gazilerimize borçlu olduğumuzu unutmamamız, biz içerde kendi iyiliğimizi istemezsek başkasının en iyi ihtimalle zaten umursamadığını aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor.

Uzun oldu, özür dilerim. Çok şey var söylenebilecek, bazı şeyleri tam ifade edememiş olabilirim, kimseyi kırmak istemem, sürç-i lisan etmişsem bağışlayın.

Edit. Kulla'nın cevabını okuyunca atladığım bir nokta aklıma geldi, tamamen katılıyorum, kimse peygamberimiz hakkında bu tarz ifadeler kullanamaz, kınıyorum.

anlarm
I am a Turkish Cypriot. Once, I used to be a Muslim too, but I stopped being that after I saw the situation in Turkey back in 1967.
Türkçü değilim, Türküm. İslamcı hiç değilim, olmadım da. Benim bildiğim, aşırı dincilik Türk karakterine pek uygun değil. Türkiyede dincileri politik amaç için kullananların başında Demirel gelir. "Tesbih çeken parmakla tetik çeken parmak bir değil" diyen Demireldi.
Dincilerin yıllardır yabancıların oyuncağı olduğunu da herkes biliyor.

kulla
Hem islamcı hem türkçü olunur mu bilmem ama hem çok iyi müslüman hem çok iyi Türk olunur benim fikrimce hem de çook iyi olur.İş o ki dinini her işin içine katmasın.Kendince yaşasın,herkesin dininede saygı duysun.Herkes dinini yaşamakta özgürdür Turkiye Cumhuriyetinde.Aleviside,sunniside,hrist... Türkiye de yasiyor ve ben Türküm bu topraklar benimdir,kutsaldır diyosa o kardeşimizdir.Ayrıca bu tür siyasi konularda Peygamberimizi ağızlara almaktan tenzih ederim.Herkes diğer dinlere inanları,onların kutsal inançlarını sevmek zorunda inanmak zorunda değildir amaa saygı duymak zorundadır.Ben aleviye karışamam aleviyede dinime peygamberime söz söyletmem.Dini kullanan,milletin duygularını istismar eden hiç partiye verecek oyum yok.Türk için çalışan ve Türkiye nin iyiliği için çalışacak bir yönetim istiyorum o kadar.

Saygılar.

O.CETIN BAYRAMOGLU
Rating
Bazı kavramları anlamak gerekir:şu anda Türkiye de islamı kullananlara HAÇLI İRTİCA denir.(fettulah dahil)
Türk milleti :TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ KURAN TÜRKİYE HALKINA TÜRK MİLLETİ DENİR.M.K.ATATÜRK
CHP nin altı okundan biri de MİLLİYETÇİLİK dir.
TÜRKİYE de MİLLİYETÇİLİK = PATRİOTISM ile karşılanır , NATIONALISM ile karşılanmaz !
ALEVİLİK ,kültürel zenginlik .
İSLAM ;Türk milletinin varlığını korumuştur,aksi durumda asimile oluyoruz(Hristiyan-müsevi-taoism ile asimile olan Türkleri hatırlayın)
MAZLUM ÜLKELER=ARAP,TÜRK,KÜRT,FARS ...sorun çözülür.

mertev
Hepsi fetullahla iyi geçinmek durumunda.Fetullah esasında dinci minci değil.Fetullah'ı büyük bir holding patronu olarak düşünmeye çalış,o bir iş adamı.Maalesef iş yaptığı arena orta ve uzun vadede Türkiyeye büyük zararlar verecek ve veriyor.
Türkiyemizin en büyük sorunu cehalet ve fetullah da cehalet tarlasına ekip biçiyor.Şu andaki ceza kanunlarımızla Türkiye'ye dönse ne olurki,büyük ihtimalle bişey olmaz.
Milliyetçilik konusuna gelince,bir kanayan yarada o.Milliyetçilik tarihte her zaman bölünme getirmiştir.Osmanlı kendi içerisindeki milliyetçi akımlardan dolayı bölünerek yok olmuştur,keza büyük britanya.Büyük Atatürk'ün ''NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE'' sözü milliyeçi bir laf değildir.Hangimiz ne kadar Türk'üz,Alparslan 1071'de Anadolu'ya girdiğinde burada yaşayan milyonlarca insana ne oldu,bir yerleremi gittiler,hayır.....o insanların çocukları biziz,şimdi Türküz,daha önce Osmanlıydık,Selçukluyduk,
Romalıydık,Hitittik.
Burada her renkten,ırktan,cinsten insanız,koca bir çok uluslu imparatorluktan kalanlarız.Eğer kafatasçı geri zekalı kardeşlerimiz bir de çok gerekliymiş gibi arapların dinini de arkalarına alarak ne olduğu belirsiz bir Türk İslam sentezi ve milliyetçiliği yapmaya devam ederlerse maalesef bu topraklardan doğan Kürdistanada,rum pontusada, ermenistanada tanık oluruz.
Şu anda eğitimi düzeltmeye karar verirlerse 50 yıl sonra adam olmaya başlayacağımızı varsayarsak,bence bizden gelmiş geçmiş kardeşim,hepimize büyük geçmiş olsun,belki başka bir hayatta.........

yav
Rating
very deep subjects to me. i have no idea what you all talking baout. i believe ataturk and laicism.

NAMIK KEMAL
Wake up buddy...
Fethullah Hodja is changing sides and backing a different horse these days. DP of Mehmet Agar is running high to attract Fethullahian community's votes these days whilst AKP is turning "kinda" nationalist.

Even MHP is winking at Fethoullahian community as Bahceli refused the candidacy of two ex-chief poloice officers as these two were chasing after anti Fethullah fiels while they were in the office.

As for the Alevi community: they are politically divided in between. Sad but true. So their political stand won't change the course of events.

BTW, I'm sick and tired of hearing political blah blah these days..

Pinky
Rating
mafhemet shi,iza betreed fik tarjemni?
ana mshobi hon wa badi rou7 bel ba7ar LMAO

Oh and i agree with asuman LOOL

Enter Your Message or Comment

User Name:  
User Email:   
Post a comment:

Terms of Service   |   Privacy Policy
© 2011 TravelExpertGuide                 

0.034